Brouwerij Slaapmutske

Braadworst met aardappelgratin van “Slaapmutske Witbier” en appelmoes

 

Ingrediënten voor 2 personen:

 

4 braadworsten

2 zoete appelen

2 eetlepels boter

400 gram aardappelen

2dl room

2 teentjes look

3 eetlepels water

een half flesje “Slaapmutske Witbier”

1 eetlepel suiker

peper en zout

 

Bereidingswijze:

 

1) Verwarm de over voor op 180°. Schil de aardappelen en snijd ze in twee. Snijd vervolgens de halve aardappelen in schijfjes van ongeveer 3mm.

 

2) Doe de aardappelschijfjes samen met de room, een half flesje “Slaapmutske Witbier”, peper en zout in een kom. Pers en nu de teentjes look overheen en meng goed. Doe dit alles nu in een vuurvaste schotel en plaats het 30 minuten in de oven.

 

3) Schil de appelen en snij ze in blokjes van 1cm. Stoof de appelblokjes in een pan samen met 1 eetlepel boter, de suiker en 3 eetlepels water tot de appelblokjes zacht zijn en uit elkaar vallen. Voeg desnoods wat extra water toe aan het geheel indien het te snel uitdroogt.

 

4) Bak ten slotte de braadworsten in boter of olijfolie en serveer ze met de appelmoes en de aardappelgratin.

 

5) Dien op met een lekker “Slaapmutske Blond”.

 

Smakelijk!

 

Kent u ook een origineel recept met één van de Slaapmutske bieren?

 

Laat het ons weten via info@slaapmutske.be en we vermelden het graag hier!