Brouwerij Slaapmutske

Bier van de maand:

 

Slaapmutske Blond: Sportcafé - Lokeren

 

Slaapmutske Tripel: Jeugdhuis De Gnirk - Merelbeke

Oosters getinte parelhoenfilet met een saus van “Slaapmutske Bio Tripel”

 

Ingrediënten voor 2 personen:

 

2 parelhoenfilets

1 ui

10 dadels

4 eetlepels amandelschilfers

1 eetlepel boter

een scheutje olijfolie

1dl “Slaapmutske Bio Tripel”

enkele takje verse koriander

1 dl room

¼ kippenbouillonblokje

1 koffielepel suiker

1 zakje wilde rijst

peper en zout

 

Bereidingswijze:

Breng water aan de kook met een mespunt boter en kippenbouillon. Kook er de wilde rijst in, afgieten en warm houden. Bak de parelhoenfilets gaar in boter en een scheutje olijfolie. Giet het braadvet uit de pan en blus met een geut Slaapmutske Bio Tripel. Smelt boter en olijfolie in een wokpan en fruit er de uisnippers in. Ontpit de dadels, snij ze in stukken en voeg ze bij de ui. Blus met een geut Slaapmutske Bio Tripel, voeg room, een beetje kippenbouillon, het braadvocht van de parelhoen en de suiker toe. Laat de saus even doorkoken. Halveer de druiven, verwijder de pitten en voeg ze toe aan de saus samen met de amandelschilfers. Proeven en zo nodig bijkruiden met peper en zout. De korianderblaadjes plukken, fijnsnijden en onder het gerecht mengen. Schep de rijst in een potje en draai het bovenaan om in een warm bord. Schep de saus onderaan de rijst. Snij de parelhoenfilets in plakjes en schik ze op de saus. Werk het gerecht af met enkele takjes koriander. Dien op met een lekkere “Slaapmutske Bio Tripel”.

 

Kent u ook een origineel recept met één van de Slaapmutske bieren?

 

Laat het ons weten via jonas.desmet@slaapmutske.be