Brouwerij Slaapmutske

Bier van de maand:

 

Slaapmutske Blond: Aygems Caffeetje - Aaigem

 

Slaapmutske Blond: De Warande Wetteren

 

Slaapmutske Hop Collection: De Tinnen Pot - Nossegem

Oosters getinte parelhoenfilet met een saus van “Slaapmutske Bio Tripel”

 

Ingrediënten voor 2 personen:

 

2 parelhoenfilets

1 ui

10 dadels

4 eetlepels amandelschilfers

1 eetlepel boter

een scheutje olijfolie

1dl “Slaapmutske Bio Tripel”

enkele takje verse koriander

1 dl room

¼ kippenbouillonblokje

1 koffielepel suiker

1 zakje wilde rijst

peper en zout

 

Bereidingswijze:

 

1) Breng water aan de kook met een mespunt boter en kippenbouillon. Kook hierin de wilde rijst, giet hem af en houdt hem warm.

 

2) Bak de parelhoenfilets gaar in boter en een scheutje olijfolie. Giet het braadvet uit de pan en blus met een geutje “Slaapmutske Bio Tripel”.

 

3) Smelt boter en olijfolie in een wokpan en fruit er de uisnippers in. Ontpit de dadels, snij ze in stukken en voeg ze bij de uisnippers. Blus met een geutje “Slaapmutske Bio Tripel”, voeg room, een beetje kippenbouillon, het braadvocht van de parelhoen en de suiker toe. Laat de saus even doorkoken.

 

4) Halveer de druiven, verwijder de pitten en voeg ze toe aan de saus samen met de amandelschilfers. Proef en indien nodig kan je nog wat bijkruiden met peper en zout. Pluk de korianderblaadjes, snijd ze fijn en meng deze onder het gerecht.

 

5) Schep de rijst in een potje en draai het bovenaan om in een warm bord. Schep de saus onderaan de rijst. Snij de parelhoenfilets in plakjes en schik ze op de saus. Werk het gerecht af met enkele takjes koriander.

 

6) Dien op met een lekkere “Slaapmutske Bio Tripel”.

 

Smakelijk!

 

Kent u ook een origineel recept met één van de Slaapmutske bieren?

 

Laat het ons weten via jonas.desmet@slaapmutske.be